Suroviny
- čerstvá kuřecí srdíčka 500 g
- rostlinný olej 75 ml
- koření ras el hanout 1–2 lžičky
- špetka mletého chilli
- Sůl
- čerstvá saturejka nebo tymián 3 snítky
Paprikový dip
- Řecký jogurt 1 kelímek
- mletá uzená paprika 1/2 lžičky
- nakládaná červená kapie 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V míse promíchejte olej s kořením a nasekanou saturejkou nebo tymiánem. Vsypte srdíčka, pořádně promíchejte, a pokud máte čas, nechte hodinu marinovat, ale není to nutné. Místo marocké kořenící směsi ras el hanout můžete použít jakékoli oblíbené koření na grilování. Hodí se různé masaly nebo klidně koření na kuře či ryby.
- Srdíčka napíchejte na jehly a dejte na připravený rozpálený gril. Grilujte ze všech stran, aby se maso opeklo dokřupava a uvnitř bylo propečené. Ale nepřežeňte to, maso je pak gumové. Pokud není počasí venku příznivé, můžete si špízy připravit doma na grilovací pánvi nebo v troubě pod grilem. Pokud máte, přihoďte na gril i pár celých jarních cibulek, jsou skvělé!
- Mezitím si připravte dip. Jogurt smíchejte s mletou paprikou a se solí, nakrájejte kapii a kousek jarní cibulky (zelené části) na drobné kostičky a přimíchejte do jogurtové směsi. Dochuťte pepřem.