Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Generálovo kuře

4-6 porce
do 30 minut
Generálovo kuře
Generálovo kuře Autor: Marek Kučera
Čínská kuchyně zná snad stovky způsobů na přípravu kuřecího masa. Mnoho převzatých receptů na „čínu“ ale zásady tamní přípravy příliš nerespektuje.
Reklama

Tento recept, pojmenovaný po čínském generálovi z 19. století na jeho počest, je příjemně drsný a autentický do té míry, do jaké je autentická čínsko-americká kuchyně, odkud pochází. V každém případě je to ale chuťová bomba.

Reklama

Postup

  1. Promíchejte vývar 1 lžíci škrobu, ocet, rajčatovou pastu, 3 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžíci tmavé sójové omáčky a 3 lžíce vody v míse a vzniklou omáčku dejte stranou.
  2. Zbylý škrob, sójovou omáčku, kousky kuřete, 3 lžíce oleje a žloutek promíchejte v jiné míse.
  3. Do woku nebo pánve s vyššími okraji vlijte větší množství oleje a rozpalte ho. Po částech v něm osmažte kuře ze všech stran, asi 4 minuty. Kuře se musí smažit v tukové lázni, nikoliv restovat. Vyndávejte ho děrovanou naběračkou a nechte stranou na kuchyňském papíru okapat. Zbylý olej z pánve nebo woku odstraňte a pánev vytřete kuchyňským papírem.
  4. Pánev vraťte na oheň a vlijte do ní trochu čerstvého oleje. Až bude horký, osmažte na něm zázvor, česnek a chilli papričky za stálého promíchávání, asi 30 vteřin. Vlijte omáčku a povařte, až trochu zhoustne, asi 5 minut. Vsypte kousky kuřete a ještě je za promíchávání smažte asi 2 minuty, aby se obalily omáčkou. Mimo oheň dochuťte sezamovým olejem, přesuňte na talíře a podávejte posypané nitkami jarní cibulky.
Reklama

Generálovo kuře  Foto: Generálovo kuře , Foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama