návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Frittata s bramborami a červenou paprikou

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 30 minut
Frittata s bramborami a červenou paprikou
Autor: profimedia.cz Frittata s bramborami a červenou paprikou
Tuto frittatu můžete servírovat teplou, skvělá je ovšem i studená – například jako jedno z jídel na piknik s přáteli :)

Postup

  1. Předehřejte troubu na vyšší stupeň. Brambory povařte v lehce osolené vodě asi 5 minut lehce doměkka. Sceďte.
  2. Na plotně rozehřejte větší pánev (s odnímatelnou rukojetí/s rukojetí do trouby), přilijte olej a restujte na něm cibuli asi 3–4 minuty, doměkka – ne dohněda.
  3. Přidejte uvařené brambory, papriku a zvyšte plamen. Restujte další 2–3 minuty, dokud brambory lehce nezazlátnou, občas promíchejte.
  4. Vejce rozšlehejte ve vodě, osolte, opepřete a poté vmíchejte bylinky.
  5. Vaječnou směs přelijte přes brambory a papriku v pánvi, povařte na středním plameni asi 2–3 minuty.
  6. Pánev vložte do trouby a zapékejte další 2 minuty do zlatohněda.