Tereza Pánková ,
Miluji svůj život

Francouzský toust z vánočky

Moje hodnocení
1x

Následující recept je naprosto ideální, když máte doma starší croissanty, tousťák nebo vánočku. Mango dává celé snídani úplně jiný rozměr a javorový sirup skvělý šmrnc.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • vánočka 6–8 ks
  • vejce 2 ks
  • plnotučné bio mléko 100 ml
  • vanilkový extrakt 2 lžičky
  • větší zralé mango 1 ks
  • med nebo javorový sirup dle chuti

Postup přípravy

  1. V hrníčku rozkvedlejte vajíčka, poté k nim přilijte mléko a vanilkový extrakt a opět prokvedlejte.
  2. Vaječnomléčnou směs nalijte do větší zapékací mísy.
  3. Plátky vánočky dejte do mísy na delší chvilku, aby dostatečně nasály vaječnomléčnou směs.
  4. Rozehřejte nepřilnavou pánev na vyšší střední stupeň, můžete na ní rozpustit 2 plátky másla a na něj poklaďte nasáklé kousky vánočky.
  5. Až bude z jedné strany vánočka zlatavá, otočte ji a opékejte z druhé strany.
  6. Mango mezitím oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  7. Plátky vánočky poskládejte za sebe na talíř, poklaďte na ně mango a zakápněte medem. Ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Miluji svůj život


Přečtěte si také

Recepty