Suroviny
- vánočka 6–8 ks
- vejce 2 ks
- plnotučné mléko (bio ) 100 ml
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- mango (větší zralé ) 1 ks
- med (nebo javorový sirup dle chuti)
Postup přípravy
- V hrníčku rozkvedlejte vajíčka, poté k nim přilijte mléko a vanilkový extrakt a opět prokvedlejte.
- Vaječnomléčnou směs nalijte do větší zapékací mísy.
- Plátky vánočky dejte do mísy na delší chvilku, aby dostatečně nasály vaječnomléčnou směs.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev na vyšší střední stupeň, můžete na ní rozpustit 2 plátky másla a na něj poklaďte nasáklé kousky vánočky.
- Až bude z jedné strany vánočka zlatavá, otočte ji a opékejte z druhé strany.
- Mango mezitím oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
- Plátky vánočky poskládejte za sebe na talíř, poklaďte na ně mango a zakápněte medem. Ihned podávejte.
Francouzský toust z vánočky 2 Zdroj: Miluji svůj život