návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Fettuccine s květákem

Hodnoceno: 0x
3 porce
do 30 minut
Fettuccine s květákem
Fettuccine s květákem
Zlatavý květák v hromadě horkých těstovin a to vše zasypané křupavou strouhankou. Rychlý recept na fettuccine, díky kterému si květák rozhodně oblíbíte.

Postup

  1. Pangrattato: Nakrájejte chléb na malé kousíčky (potřebujete minimálně 1/2 hrnku) a postříkejte olivovým olejem ve spreji. Rozehřejte větší pánev na středně vysokém plameni, přidejte chléb a restujte asi 2 minuty dozlatova. Sundejte z plotny, přendejte do misky a posypejte solí.
  2. Prázdnou pánev vraťte na plotnu, rozpusťte na ní máslo a následně přidejte olej. Jakmile bude vše horké, přisypejte oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku a restujte asi 1 minutu.
  3. Přidejte květák (mělo by ho být celkem hodně – nejlépe vrchovatá pánev) a za občasného míchání restujte cca 3 minuty. Poté přidejte červenou cibuli a posypejte solí a pepřem. Restujte dalších 5 minut, dokud není květák krásně zlatavý, ale stále trochu pevný.
  4. Vyndejte stroužky česneku z pánve.
  5. Mezitím uvařte těstoviny v osolené vroucí vodě (vařte je o 1 minutu méně, než je uvedeno na obalu). Schovejte si 1/2 hrnku vody z uvařených těstovin, poté zbytek vody slijte a hotové těstoviny přesypejte do pánve.
  6. Zalijte schovanou vodou, zasypejte chilli vločkami, špetkou soli a pepřem. Opatrně promíchejte a chvilku povařte (tak 1 max. 2 minuty). Voda se vypaří, vznikne hustší omáčka a květák se dovaří.
  7. Sundejte z plotny, nastrouhejte do těstovin kůru z 1/2 citronu, zalijte cca 2 lžícemi citronové šťávy a promíchejte.
  8. Podávejte posypané strouhankou (pangrattato), strouhaným parmazánem a petrželkou.

Fettuccine s květákem 2 Foto: Fettuccine s květákem; foto: recipetineats.com