Zlatavý květák v hromadě horkých těstovin a to vše zasypané křupavou strouhankou. Rychlý recept na fettuccine, díky kterému si květák rozhodně oblíbíte.
Pangrattato: Nakrájejte chléb na malé kousíčky (potřebujete minimálně 1/2 hrnku) a postříkejte olivovým olejem ve spreji. Rozehřejte větší pánev na středně vysokém plameni, přidejte chléb a restujte asi 2 minuty dozlatova. Sundejte z plotny, přendejte do misky a posypejte solí.
Prázdnou pánev vraťte na plotnu, rozpusťte na ní máslo a následně přidejte olej. Jakmile bude vše horké, přisypejte oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku a restujte asi 1 minutu.
Přidejte květák (mělo by ho být celkem hodně – nejlépe vrchovatá pánev) a za občasného míchání restujte cca 3 minuty. Poté přidejte červenou cibuli a posypejte solí a pepřem. Restujte dalších 5 minut, dokud není květák krásně zlatavý, ale stále trochu pevný.
Vyndejte stroužky česneku z pánve.
Mezitím uvařte těstoviny v osolené vroucí vodě (vařte je o 1 minutu méně, než je uvedeno na obalu). Schovejte si 1/2 hrnku vody z uvařených těstovin, poté zbytek vody slijte a hotové těstoviny přesypejte do pánve.
Zalijte schovanou vodou, zasypejte chilli vločkami, špetkou soli a pepřem. Opatrně promíchejte a chvilku povařte (tak 1 max. 2 minuty). Voda se vypaří, vznikne hustší omáčka a květák se dovaří.
Sundejte z plotny, nastrouhejte do těstovin kůru z 1/2 citronu, zalijte cca 2 lžícemi citronové šťávy a promíchejte.
Podávejte posypané strouhankou (pangrattato), strouhaným parmazánem a petrželkou.