návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Fazolová polévka Jókai

6–8 porcí
do 1 hodiny
Fazolová polévka Jókai
Fazolová polévka Jókai Autor: Michal Šajmir
Vyzkoušejte tradiční maďarskou polévku, která vás okouzlí svou výraznou chutí. Do aktuálního počasí je tento hřejivý poklad přímo geniální.

Postup

  1. Namočené fazole propláchněte a sceďte. Spolu s kolenem vložte do většího hrnce, přidejte bobkový list a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte cca 1–1,5 hodiny. Mezitím nakrájejte oloupanou mrkev, celer a petržel na kolečka nebo kostičky, dejte do hrnce spolu s česnekem a vařte dalšich 30–45 minut.
  2. Když je koleno uvařené doměkka, vyndejte ho z hrnce a nechte vystydnout.
  3. Připravte jíšku. Na pánvičce rozpalte sádlo, orestujte cibuli, přidejte mletou papriku (pozor, nesmí se připálit, jinak zhořkne), poté vmíchejte mouku a směs přidejte do polévky a metličkou dobře rozmíchejte.
  4. Maso z vařeného kolene oberte, nakrájejte na kostičky a vložte do polévky.
  5. Na závér pokrájejte klobásu na kolečka, zlehka orestujte na pánvičce, přidejte do polévky a nechte ještě cca 5–10 minut společně vařit.
  6. Hotovou polévku podávejte ozdobenou zakysanou smetanou a čerstvě nasekanou petrželovou natí.