návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Fazolačka pro chlapy

4 porce
do 2 hodin
Fazolačka pro chlapy
Spouštím video za 5s.
Tak tomuhle se říká pořádná fazolačka! Pořádně hustá, takže zasytí, a pikantní klobása jí dodá pořádný šmrnc. Nechte se inspirovat Karolínou Kamberskou a vyzkoušejte ji také.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Fazole namočte přes noc do velkého hrnce se studenou vodou, aby nabobtnaly. Druhý den vodu slijte, fazole propláchněte v cedníku, zalijte 1,5–2 l čisté vody, přidejte maso, pepř, bobkové listy, a vařte společně, dokud nebudou maso i fazole měkké, trvá to asi hodinu a půl.
  2. Zhruba po hodině vaření přidejte nakrájenou zeleninu – petržel, celer, mrkev mírně opečenou na másle. Před dovařením si vedle na pánvi rozpusťte sádlo, dejte na něj zesklovatět cibuli a česnek, když jsou průsvitné, přidejte klobásu a několik minut ji opékejte. Pak stáhněte z ohně, přisypejte sladkou i pálivou papriku, zamíchejte, vraťte na oheň a už jen minutku opečte (tím se paprika nespálí, ale rozvoní). Když jsou maso i fazole měkké, vmíchejte do polévky obsah pánve a nechte už jen přejít varem.
  3. Nakonec vmíchejte většinu odrhnuté majoránky (pár lístků si nechte na povrch na ozdobení). Už nevařte, jen nechte chvíli odstát aby se chutě propojily. Nejlépe chutná druhý den – pokud nějaká zbyde.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama