Tak tomuhle se říká pořádná fazolačka! Pořádně hustá, takže zasytí, a pikantní klobása jí dodá pořádný šmrnc. Nechte se inspirovat Karolínou Kamberskou a vyzkoušejte ji také.
Postup přípravy
-
Fazole namočte přes noc do velkého hrnce se studenou vodou, aby nabobtnaly. Druhý den vodu slijte, fazole propláchněte v cedníku, zalijte 1,5–2 l čisté vody, přidejte maso, pepř, bobkové listy, a vařte společně, dokud nebudou maso i fazole měkké, trvá to asi hodinu a půl.
-
Zhruba po hodině vaření přidejte nakrájenou zeleninu – petržel, celer, mrkev mírně opečenou na másle. Před dovařením si vedle na pánvi rozpusťte sádlo, dejte na něj zesklovatět cibuli a česnek, když jsou průsvitné, přidejte klobásu a několik minut ji opékejte. Pak stáhněte z ohně, přisypejte sladkou i pálivou papriku, zamíchejte, vraťte na oheň a už jen minutku opečte (tím se paprika nespálí, ale rozvoní). Když jsou maso i fazole měkké, vmíchejte do polévky obsah pánve a nechte už jen přejít varem.
-
Nakonec vmíchejte většinu odrhnuté majoránky (pár lístků si nechte na povrch na ozdobení). Už nevařte, jen nechte chvíli odstát aby se chutě propojily. Nejlépe chutná druhý den – pokud nějaká zbyde.
Fazolačka pro chlapy
Zdroj: FTV Prima
Fazolačka pro chlapy
Zdroj:
FTV Prima