Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Farmářské špagety z jednoho hrnce

4–6 porce
do 30 minut
Farmářské špagety z jednoho hrnce
Farmářské špagety z jednoho hrnce
Recept na těstoviny s omáčkou z jednoho hrnce před pár lety uveřejnila Martha Stewart. Od té doby se z této přípravy stal přímo fenomén a receptů lze najít spoustu. Na rovinu, není to žádná vysoká gastronomie, ale jako domácí jídlo k večeři je to super!
Reklama

Dnes s námi vyzkoušejte recept na špagety se zeleninou z farmářského trhu. Zeleninu můžete obměňovat podle sezony a aktuálního výběru. Hodí se třeba žampiony, mrkev, cukety či květák. Jediná zelenina, bez které se tento recept neobejde, jsou rajčata!

Důležité je hlídat při vaření těstoviny, aby byl uvařené na skus. V hrnci zbyde trocha vody z vaření, která se šťávou z rajčat vytvoří jednoduchou omáčku.

Reklama

Postup

  1. Všechny připravené ingredience dejte do velkého kastrolu. Přidejte vodu a víno a začněte vařit. Pokud se špagety nevejdou do kastrolu, v průběhu vaření je zatlačte do vody, jak budou postupně měknout. Kastrol přiklopte poklicí, přiveďte k varu a poté poklici sundejte. Vařte odkryté 7–9 minut, až budou špagety uvařené al dente. Občas promíchejte a ujistěte se, že se těstoviny nelepí ke dnu.
  2. Těstoviny se zeleninou rozdělte na talíře, posypejte parmazánem, nasekanou bazalkou a ozdobte rozpůlenými rajčátky. Můžete pokapat trochou olivového oleje.
Reklama

Farmářské špagety z jednoho hrnce 2 Foto:

Farmářské špagety z jednoho hrnce 3 Foto:

Farmářské špagety z jednoho hrnce

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama