Falešné brownies

Moje hodnocení
0x

Brownies jsou v tak obecné oblibě, že se jich nedokážou zříci ani vegetariáni a ti, kdo by rádi zhubli, a ti, kdo nesnášejí lepek – co ale pak s tím máslem, moukou a spoustou cukru? Odpověď zní – cizrna! Jestli se vám teď protočily panenky, zkuste „falešným“ brownies dát šanci, příště už na ně budete hledět zpříma a hrdě.

16 porcí
60 minut

Suroviny

  • instantní káva 1 lžíce
  • konzervovaná cizrna 400 g
  • velká vejce 2 ks
  • řepkový nebo slunečnicový olej 2 lžíce
  • přírodní krupicový cukr 125 g
  • bílý jogurt 100 g
  • kakao 40 g
  • bezfosfátový prášek na pečení (vinný kámen) 2 lžičky
  • případně úlomky bílé čokolády, nalámané ořechy apod.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhrannou formu 20 x 20 cm vyložte papírem na pečení.
  2. Kávu rozpusťte v 1 lžíci vroucí vody a dejte do nádoby robotu. Cizrnu sceďte, nálev uchovejte. Cizrnu dejte do robotu spolu s vejci, olejem, cukrem a jogurtem. Dobře rozšlehejte na hladkou kaši.
  3. Přidejte kakao a prášek do pečiva a 75 ml nálevu z cizrny a opět prošlehejte. Dost tekuté těsto pak vlijte do připravené formy. Chcete-li, posypte ho úlomky čokolády, ořechy apod. a pak pečte 20 až 25 minut, až se těsto usadí, na povrchu vznikne lesklá vrstvička, ale těsto uvnitř zůstane ještě vláčné.
  4. Brownies nechte vychladnout ve formě a pak je nakrájejte na kostičky. Uchovávejte je v ledničce, jsou o trochu vláčnější a křehčí než máslové brownies.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty