Suroviny
- instantní káva 1 lžíce
- sterilovaná cizrna 400 g
- vejce (velká ) 2 ks
- olej (řepkový nebo slunečnicový ) 2 lžíce
- cukr krupice (přírodní ) 125 g
- bílý jogurt 100 g
- kakao 40 g
- vinný kámen (bezfosfátový prášek na pečení ) 2 lžičky
- bílá čokoláda (případně úlomky bílé čokolády, nalámané ořechy apod.)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhrannou formu 20 x 20 cm vyložte papírem na pečení.
- Kávu rozpusťte v 1 lžíci vroucí vody a dejte do nádoby robotu. Cizrnu sceďte, nálev uchovejte. Cizrnu dejte do robotu spolu s vejci, olejem, cukrem a jogurtem. Dobře rozšlehejte na hladkou kaši.
- Přidejte kakao a prášek do pečiva a 75 ml nálevu z cizrny a opět prošlehejte. Dost tekuté těsto pak vlijte do připravené formy. Chcete-li, posypte ho úlomky čokolády, ořechy apod. a pak pečte 20 až 25 minut, až se těsto usadí, na povrchu vznikne lesklá vrstvička, ale těsto uvnitř zůstane ještě vláčné.
- Brownies nechte vychladnout ve formě a pak je nakrájejte na kostičky. Uchovávejte je v ledničce, jsou o trochu vláčnější a křehčí než máslové brownies.
Falešné brownies Zdroj: Marek Kučera