Falešné brownies
Zdroj: Marek Kučera
Falešné brownies
Zdroj:
Marek Kučera
Brownies jsou v tak obecné oblibě, že se jich nedokážou zříci ani vegetariáni a ti, kdo by rádi zhubli, a ti, kdo nesnášejí lepek – co ale pak s tím máslem, moukou a spoustou cukru? Odpověď zní – cizrna! Jestli se vám teď protočily panenky, zkuste „falešným“ brownies dát šanci, příště už na ně budete hledět zpříma a hrdě.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhrannou formu 20 x 20 cm vyložte papírem na pečení.
-
Kávu rozpusťte v 1 lžíci vroucí vody a dejte do nádoby robotu. Cizrnu sceďte, nálev uchovejte. Cizrnu dejte do robotu spolu s vejci, olejem, cukrem a jogurtem. Dobře rozšlehejte na hladkou kaši.
-
Přidejte kakao a prášek do pečiva a 75 ml nálevu z cizrny a opět prošlehejte. Dost tekuté těsto pak vlijte do připravené formy. Chcete-li, posypte ho úlomky čokolády, ořechy apod. a pak pečte 20 až 25 minut, až se těsto usadí, na povrchu vznikne lesklá vrstvička, ale těsto uvnitř zůstane ještě vláčné.
-
Brownies nechte vychladnout ve formě a pak je nakrájejte na kostičky. Uchovávejte je v ledničce, jsou o trochu vláčnější a křehčí než máslové brownies.
Falešné brownies
Zdroj: Marek Kučera
Falešné brownies
Zdroj:
Marek Kučera