Suroviny
- 1 velká máslová dýně nebo 2 dýně hokkaido
- sterilovaná nebo uvařená cizrna 400 g
- nahrubo nasekané šalotky 8 ks
- česnek nasekaný 1 lžíce
- čerstvý zázvor nasekaný 1 lžíce
- čerstvá chilli paprička nasekaná 1 ks
- mletá kurkuma 1 lžička
- koření Garam masala 2 lžičky
- čerstvě namletý pepř 1/4 lžičky
- konzervovaná drcená rajčata 400 g
- kokosové mléko 400 g
- rostlinný olej 3 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- šťáva z 1/2 limetky
- Sůl
Na ozdobení
- pražená dýňová semínka
- čerstvé klíčky
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- Dýni omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostky. Přendejte je na plech s pečicím papírem, zakápněte trochou oleje, promastěte a osolte. Pečte v troubě rozpálené na 180 °C do poloměkka zhruba 15 minut.
- Poté připravte hlubokou pánev nebo hrnec a rozpalte zbylý olej. Opečte na něm zvolna zázvor, česnek a šalotku. Přidejte garam masalu, kurkumu a pepř a restujte, dokud se koření nerozvoní. Přimíchejte drcená rajčata, chilli papričku, přiveďte k varu a zalijte kokosovým mlékem.
- Jakmile se začne omáčka vařit, přidejte cizrnu a za dalších pár minut i dýni. Společně vařte, dokud není dýně měkká. Na závěr dochuťte rybí omáčkou, limetkou a solí. Podávejte dozdobené dýňovými semínky a podle chuti můžete přidat čerstvé klíčky.