Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dýňová kari polévka s šitake houbami

4 porce
do 1 hodiny
Dýňová kari polévka s šitake houbami
Dýňová kari polévka s šitake houbami Autor: isifa.com
Užijte si dýňovou sezonu naplno. V tomto receptu se snoubí nasládlá chuť dýně s ostrým kari kořením a sofistikovanou chutí hub shitake. Lahodná kombinace, která zahřeje na těle i na duši.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Dýni oloupejte, vydlabejte jadérka a dužinu nakrájejte na kostky. 3 lžíce kostiček si dejte stranou. Mrkev oškrábejte a také nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Stejně tak zázvor.
  2. V hrnci rozpalte olej, vložte do něj dýňové kostky, mrkev, cibuli a zázvor a vše asi 3 minuty duste, potom posypte kari kořením a nechte krátce vzpěnit. Přidejte zeleninový vývar a kokosové mléko, přiveďte do varu, potom hrnec přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte 20 minut.
  3. Šitake houby očistěte, vyřízněte nožičky. Klobouky nakrájejte na tenké plátky a na horké pánvi bez tuku je asi 3–4 minuty za stálého míchání opékejte. Potom je vyndejte a nechte vystydnout.
  4. Zeleninu s vývarem a kokosovým mlékem rozmixujte ponorným mixérem, vložte zbývající kostky dýně a vše nechte na mírném ohni ještě 10 minut povařit. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Pažitku očistěte, dobře vysušte a nařežte na malé kousky. Polévku servírujte do hlubokých talířů, ve kterých ji ozdobte houbami a posypte pažitkou.
Reklama

Dýňová kari polévka s šitake houbami Foto: isifa.com

Dýňová kari polévka s šitake houbami. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama