Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí pizza s prosciuttem a rukolou
Jakmile jednou vyzkoušíte domácí pizzu, už nebudete chtít jinak. Příprava těsta je jednoduchá a pak už je to jen o vaší fantazii, chuti a stavu lednice. Nic se nevyrovná chvíli, kdy tu voňavou a křupavou krasavici vytáhnete čerstvou z trouby!
do 1 hodiny
Článek
20x oblíbená pizza v různých provedeních
Pizza se v průběhu staletí stala skutečným fenoménem a je to jedno z jídel, o kterých lze říct, že je oblíbená na celém světě! Pečená placka z jednoduchého těsta obložená...
Suroviny
Těsto:
- hladká mouka 500 g
- extra panenský olivový olej 1 lžíce
- čerstvé droždí 20 g
- Voda 250 ml
- himálajská sůl
Pizza:
- rajčatové pyré Otma (190 g) 1 ks
- Oregano 1 lžička
- Sůl
- Mozzarella 200 g
- středně velké žampiony 3-4 ks
- prosciutto 100 g
- čerstvá rukola 1 hrst
- pár lístků čerstvé bazalky
- čerstvě nastrouhaný parmazán 40 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Droždí si rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici).
- Těsto si vyválejte (obdélník nebo kruh - můžete i rozdělit na dva díly). V misce smíchejte rajčatové pyré s oreganem a trochou soli. Touto směsí potřete vyválené těsto. Poklaďte natrhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony.
- Pečte na 180 stupňů cca 20 minut.
- Nakonec na pizzu poklaďte natrhané prosciutto, bazalku, rukolu a posypejte parmazánem.
Domácí pizza s prosciuttem a rukolou , Foto: archiv Otma