Domácí paštika se šalvějí
Zdroj: Když vaří táta
Domácí paštika se šalvějí
Zdroj:
Když vaří táta
Výhoda domácí paštiky spočívá hlavně v tom, že přesně víte, co obsahuje :) A nesporným kladem je i to, že si ji můžete připravit přesně podle své chuti. Příprava není vůbec náročná a výsledek je velmi efektní. Pokud ji přinesete někomu jako dárek, můžete čekat ovace!
Postup přípravy
-
Jatýrka očistěte, odstraňte veškeré blanky a nakrájejte je na malé kousky.
-
V pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte nakrájenou šalotku a nadrobno nasekaný česnek. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte do pánve nakrájená jatýrka a pokračujte v restování asi 8 minut, než budou játra měkká.
-
Směs nechte vychladnout a poté ji spolu s máslem a smetanou rozmixujte s pomocí kuchyňského robotu dohladka. Máslo nedávejte do směsi všechno, asi 60 g si ponechte stranou na závěrečné polití paštiky. Přidejte nasekané lístky šalvěje, tymiánu a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
-
Nyní můžete paštiku protřít sítem – získáte tak naprosto hladkou směs, ale není to nutné. Pokud máte rádi sušené brusinky či ořechy, neváhejte je do paštiky přidat.
-
V malém kastrůlku rozpusťte zbylé máslo a nechte ho vychladnout.
-
Paštiku rozdělte do malých mističek nebo ji dejte do jedné větší, povrch přelejte rozpuštěným máslem a finálně ozdobte kuličkami nakládaného zeleného pepře. Uložte do chladu, aby máslo na povrchu kompletně ztuhlo.
-
Hotovou paštiku podávejte třeba s čerstvou bagetkou.
Domácí paštika se šalvějí 2
Zdroj: Když vaří táta
Domácí paštika se šalvějí 2
Zdroj:
Když vaří táta