Suroviny
- chia semínka 5 lžic
- kokosové mléko 500 ml
- tmavá čokoláda 6 velkých čtverečků + nastrouhaná na ozdobu
- maliny 1/2 hrnku + několik na ozdobu
Postup přípravy
- V malém kastrůlku rozehřejte čokoládu (získáte asi 2 lžíce). Vlijte polovinu rostlinného mléka a promíchejte, až se spojí s čokoládou. Vypněte plamen a mléko nechte dojít do pokojové teploty.
- Zbylé mléko rozmixujte s malinami. Vlijte do velké sklenice a přidejte 3 lžíce chia semínek. Dobře promíchejte, aby byla semínka pokrytá. Sklenici uzavřete a semínka dejte do ledničky.
- Až čokoládové mléko vychladne, vlijte ho do sklenice, vsypte do něj zbylá chia semínka, dobře promíchejte, sklenici uzavřete a dejte nejméně na 8 hodin do ledničky.
- Než dezert sestavíte, podívejte se, jestli chia semínka v čokoládovém mléce příliš nenabobtnala. Pokud ano, přidejte jednu nebo dvě lžíce rostlinného mléka.
- Do dvou sklenic rozdělte nejprve čokoládové mléko se semínky a pak malinovou směs. Navrch nastrouhejte zbylou čokoládu a posypte zbylými malinami.
Zaběhněte si do trafiky pro letní číslo časopisu FRESH, v něm najdete další recepty s domácím ovocem!
Uložit