návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Cizrnová polévka

Hodnoceno: 2x
4–5 porce
do 1 hodiny
Cizrnová polévka
Autor: P&G Foodies Cizrnová polévka
Dáváte přednost krémovým a hustým polévkám? Pak pro vás máme skvělou variantu z populární cizrny, kterou si mnozí z nás zamilovali díky hummusu nebo falafelu.

Suroviny (4–5 porce)

Postup

  1. Na 1 lžíci kokosového oleje si lehce orestujte na malé kostičky pokrájenou cibuli a 4 stroužky, na plátky nakrájeného česneku.
  2. Zatímco se cibule a česnek restují, nakrájejte na malé kostičky 1 mrkev a 1 petržel. Přidejte do hrnce k zelenině a restujte ještě 2 minutky.
  3. Do hrnce dejte 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a koření – 1 lžíci kurkumy, mleté lahůdkové papriky, římského mletého kmínu a 1 lžičku curry.
  4. Pokud nemáte rádi, když je polévka lehce pikantní, doporučujeme curry nepřidávat. Koření promíchejte se zeleninou a restujte přibližně po dobu jedné minuty.
  5. Nyní kořením voní celá kuchyně, což je znamení, že jste připraveni na další krok.
  6. Orestovanou zeleninu přesypejte do středně velkého hrnce a zalijte 1 litrem vývaru, přidejte lehce pokrájená rajčata se šťávou z konzervy a vařte pod pokličkou přibližně 20 minut, dokud zelenina není dostatečně měkká.
  7. Na polévku použijte 400 g konzervu oloupaných rajčat, kde je jich přibližně 6–8. Vždy čtěte složení a kontrolujte, zda tam není přidaný cukr.
  8. Na závěr přidejte 2 lžíce šťávy z citrónu, konzervu cizrny a 2 lžíce petržele. Vařte ještě cca 3 minuty.
  9. Polévka je téměř hotova. Přibližně ¾ polévky rozmixujte v mixéru dohladka a vraťte zpět do hrnce.

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Související témata: Hlavní jídla