Pečené kuře je klasika, takže pokud chcete zkusit změnu, upečte ho s citronovou šťávou. Tahle dobrota vám přičaruje domů léto. Vůně bylinek a svěží citrusová vůně a chuť kuřeti dodají úplně nový rozměr. A jako bonus je úžasná příloha, kterou upečete s kuřetem v jednom pekáči...
Kuřecí stehna a prsíčka omyjte pod studenou vodou, osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete a vložte do zapékací mísy.
Smíchejte citronovou šťávu se solí, pepřem a prolisovaným česnekem, a to vše ještě s olivovým olejem. Brambory a cibulky oloupejte, větší kusy případně rozpulte a naložte na 5 minut do připravené citronovo-olivové marinády.
Brambory a cibule rozdělte mezi porce kuřete. Vše potřete marinádou, posypte tymiánem a pečte asi 90 minut v předehřáté troubě při 180 °C až 200 °C, případně v horkovzdušné troubě při 160 °C až 180 °C. Před podáváním ozdobte sekanou bazalkou a petrželkou.
Prima tip: Tento pokrm je vynikající s ovčím sýrem, řeckým vínem a bílým chlebem.