reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čínská vajíčková polévka
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Čínská vajíčková polévka

Čínská vajíčková polévka

Hodnoceno: 57x
Jemná, hladká, sytivá a i přitom lehká – prostě jarní. Jen pro zajímavost, v naší kuchyni se podobné polévce říká „bavlněná“.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Vývar zahřejte v hrnci. Pokud chcete použít drobné koření a přísady, po kterých bude polévka nádherně vonět, vložte je do mušelínového sáčku nebo kulatého uzavíratelného sítka na čaj a vložte do vývaru, který nechte na mírném plameni 15 minut povařit. Dochucovadla vyjměte. Vývar ochutnejte, jestli nepotřebuje osolit, někdy k tomu stačí jen sójová omáčka.
  2. Pokud budete používat další přísady, jako je tofu, houby, zelí a cibulky, vsypte je do vývaru a 5 minut vařte.
  3. Odeberte 1 naběračku vývaru a v misce ho promíchejte s 1 lžící maizeny, pak zašlehejte zpět do polévky a minutu či dvě povařte (díky tomuto postupu bude polévka hladká a opalizující).
  4. V jiné misce ušlehejte vejce s 1 lžičkou maizeny a přes zuby vidličky je vlijte do mírně se vařící polévky, kterou stále míchejte, pak ihned plamen vypněte. Ihned podávejte, případně posypané trochou nakrájené cibulky.

Čínská vajíčková polévka 2 Foto: Čínská vajíčková polévka; foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama