návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čínská rýžová polévka Congee

4 porce
do 1,5 hodiny
Čínská rýžová polévka Congee
Čínská rýžová polévka Congee
Rýže nemusí být jen příloha nebo rizoto. Můžete z ní i připravit výtečnou polévku, stejně jako Zdeněk Pohlreich v další epizodě pořadu Teď vaří šéf na téma rýže.
Reklama

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Do hrnce dejte jeden šálek propláchnuté jasmínové rýže, zalijte 4 šálky vody a osolte.
  2. Přidejte malý špalíček zázvoru a kousky kuřete. Přiveďte k varu, pak var stáhněte na minimum a nechte povařit zhruba hodinu.
  3. Mezitím si nakrájejte jarní cibulku na kolečka a čerstvý zázvor na jemné nudličky. Když jsou kousky kuřete uvařené, vyndejte je na talíř a okrájejte maso. Do misky nandejte polévku, přidejte kousky masa, posypte nakrájeným čerstvým zázvorem a jarní cibulkou a dochuťte lžící sojové omáčky.
Reklama

Čínská rýžová polévka Congee Foto:

Čínská rýžová polévka Congee Foto:

Čínská rýžová polévka Congee

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama