Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chřest s křupavou citronovou strouhankou

4 porce
do 30 minut
Chřest s křupavovou citronovou strouhankou
Chřest s křupavovou citronovou strouhankou Autor: isifa.com
Lahodný chřest s ochucenou strouhankou je ideální jako předkrm nebo jako příloha pro vegetariány.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte kastrol. Chřestové výhonky obalte asi v polovině oleje a po dávkách je restujte na mírném ohni, dokud nebudou měkké. Potom je odložte na zahřátý pečicí plech.
  2. Mezitím rozehřejte zbytek oleje na pánvi a na střední teplotě opékejte za stálého míchání chlebové drobky a česnek, dokud nebudou zlatavé. Odstavte z plotny, vmíchejte kůru z půlky citronu, petrželku a koření.
  3. Citron nakrájejte na klínky a ty nechte na plotně trochu opéci.
  4. Podávejte na zahřátých talířích, posypané strouhankou, s klínky citronu na pokapání.
  5. Prima tip: Zkuste péct naolejované chřestové výhonky v troubě na 180 °C asi 20–25 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama