návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chleba s pečeným vepřovým a křenovým zelím

Hodnoceno: 0x
5 porcí
do 1 hodiny
Chleba s pečeným vepřovým a křenovým zelím
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Chleba s pečeným vepřovým a křenovým zelím
Pořádný sendvič je skvělé jídlo. Můžete si ho dát k večeři, v létě ho zabalte sebou na piknik nebo v zimě jako svačinu na lyžovačku. Kombinace marinovaného masa a křehkého křenového zelí je neodolatelná.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny (5 porcí)

Křenové zelí:

Postup

  1. Maso nakrájejte na 5 stejných plátků. Veškeré přísady (kromě oleje a masa) dejte do misky a smíchejte. Do krkovice ideálně z obou stran několikrát pořádně bouchněte tenderizérem – hezky křehne. Maso ze všech stran pečlivě posypte připravenou kořenicí směsí. Poté maso vložte do mísy a marinujte 1 až 5 dní v lednici (pokud není čas, alespoň chvíli při pokojové teplotě). Maso potřete olejem a opečte z obou stran na grilu nebo na pávni. Uvnitř by mělo zůstat mírně růžové.
  2. Zelí nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky, dejte do mísy, pocukrujte, osolte a promačkejte rukou. Hezky zkřehne. Poté k zelí přidejte křen, nastrouhanou mrkev, olej a ocet. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  3. Smíchejte oba druhy hořčice s medem. Okurky nakrájejte na tenké plátky. Polovinu krajíců potřete hořčicí, rozdělte na ně plátky okurky, přidejte pěknou porci masa a nakonec taky křenového zelí. Krajíce zaklopte zbylým chlebem. Do sestavených chlebů zapíchněte dvě špejle, ať se nerozpadají. Každý chleba pak překrojte.

Sledujte celou epizodu