Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cheesecake Letní pohlazení
Neodolatelný ovocný dezert svou vůní a chutí spolehlivě navodí letní idylu. Křupavý kakaový korpus s tvarohovou náplní s příchutí ostružin a lehkým krémem navrch – tohle bude hvězda každé garden párty.
do 1,5 hodiny
1 dort porce
Suroviny (1 dort porce)
Korpus:
- žloutky 2 ks
- cukr krupice 1 lžíce
- rostlinný tuk na pečení 150 g
- Kypřicí prášek 6 g
- hladká mouka 220 g
- Kakao 30 g
Náplň:
- čerstvý tvaroh 700 g
- cukr krupice 130 g
- Vejce 2 ks
- citronový cukr s citronovou kůrou 20 g
- čerstvá šťáva z ostružin 50 ml
Krém:
- Zakysaná smetana 250 g
- cukr moučka 3 lžíce
- Želatina 2 plátky
- Mléko 50 ml
- čerstvé ovoce podle chuti (ostružiny, maliny, třešně...)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve si připravte těsto na korpus. Do misky dejte žloutky, cukr, tuk na pečení, vše pořádně rozmixujte. Přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Zadělejte těsto.
- Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a rovnoměrně rozdělte těsto na dno a okraje formy (okraje na výšku 2 cm).
- Čerstvý tvaroh, cukr, vejce, citronový cukr šlehejte 2 minuty, až se vše dobře spojí. Nakonec přidejte šťávu z ostružin a pořádně promíchejte. Tvarohovou náplň dejte rovnoměrně do formy a pečte 45 minut na 170 stupňů v předem předehřáté troubě. Po upečení nechte cheesecake vychladnout.
- Mezitím připravte lehký krém. Želatinu zalijte mlékem a dejte do mikrovlnné trouby na 30 vteřin rozpustit tak, aby se nevařila. Do zakysané smetany přidejte cukr a šlehejte, dokud nezhoustne. Za stálého šlehání přidejte vychladlou želatinu.
- Vychlazený dezert vyndejte z formy, potřete krémem a ozdobte ovocem. Před podáváním dejte ztuhnout do lednice.
Cheesecake Letní pohlazení; foto: archiv Cathedral Café, Týnská 11, Praha 1