Zdeněk Pohlreich

Ceviche z čerstvé ryby a krevet podle Zdeňka Pohlreicha

Ceviche z čerstvé ryby s avokádem

Moje hodnocení
131x

Ceviche je pokrm z ryb, které se připraví pouze tím, že se naloží syrové do marinády. Tento recept pochází z Jižní Ameriky a rozhodně stojí za vyzkoušení.

4 porce
60 minut

Na marinádu

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte marinádu: do misky vymačkejte šťávu z citronů a limet a vmíchejte nakrájenou chilli papričku.
  2. Krevety očistěte, nařízněte a orestujte na kapce olivového oleje. Osolte.
  3. Rybu nakrájejte na kostičky, vložte do marinády, osolte, přidejte červenou cibuli nakrájenou na kolečka a orestované krevety.
  4. Avokádo rozpulte, vydlabejte lžící, nakrájejte na kostičky a přidejte do misky. Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty