Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ceviche z čerstvé ryby a krevet
Ceviche je pokrm z ryb, které se připraví pouze tím, že se naloží syrové do marinády. Tento recept pochází z Jižní Ameriky a rozhodně stojí za vyzkoušení.
do 1 hodiny
4 porce
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
na marinádu:
- citróny 2 ks
- Limeta 2 ks
- červená chilli paprička 1/2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejdříve si připravte marinádu: do misky vymačkejte šťávu z citronů a limet a vmíchejte nakrájenou chilli papričku.
- Krevety očistěte, nařízněte a orestujte na kapce olivového oleje. Osolte.
- Rybu nakrájejte na kostičky, vložte do marinády, osolte, přidejte červenou cibuli nakrájenou na kolečka a orestované krevety.
- Avokádo rozpulte, vydlabejte lžící, nakrájejte na kostičky a přidejte do misky. Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a podávejte.
Ceviche z čerstvé ryby a krevet, Foto: Vlado Kníž