Červené pražmičky po indicku

Moje hodnocení
2x

Křehké a šťavnaté rybky v exotické úpravě. To je opravdová lahůdka, přitom s minimem námahy!

4 porce
60 minut
indická

Suroviny

  • vykuchané malé pražmy červené 4 ks
  • plnotučný bílý jogurt 3 lžíce
  • garam masala 2 lžičky
  • sušený mletý zázvor 1 špetka
  • čerstvý koriandr, nakrájený nadrobno 1 snítka
  • kurkuma 1 lžička
  • česnek 3 stroužky
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • nastrouhaná kůra z 1 limety + 2 lžíce šťávy
  • nastrouhaný kokos 1 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • 1 citron a 2 limety nakrájené na kolečka
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Na marinádu promíchejte jogurt, olej, garam masalu, zázvor, koriandr, kurkumu, česnek, citronovou šťávu, šťávu a kůru z limety, kokos, trochu soli a pepře. Vzniklou směs dejte asi na 4 hodiny do ledničky, aby se dobře rozležela. Pak do kůže ryb udělejte několik zářezů a důkladně do nich vetřete marinádu, zbylou potřete kůži.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C. Plech potřete olejem, rozložte na něj plátky citronu a limety, na ně položte připravené ryby a pečte je 35 až 40 minut. Ryby by se měly spíš dusit a jejich kůže by neměla být vysušená.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty