Suroviny
- vykuchané malé pražmy červené 4 ks
- plnotučný bílý jogurt 3 lžíce
- garam masala 2 lžičky
- sušený mletý zázvor 1 špetka
- čerstvý koriandr, nakrájený nadrobno 1 snítka
- kurkuma 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- citronová šťáva 1 lžíce
- nastrouhaná kůra z 1 limety + 2 lžíce šťávy
- nastrouhaný kokos 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- 1 citron a 2 limety nakrájené na kolečka
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na marinádu promíchejte jogurt, olej, garam masalu, zázvor, koriandr, kurkumu, česnek, citronovou šťávu, šťávu a kůru z limety, kokos, trochu soli a pepře. Vzniklou směs dejte asi na 4 hodiny do ledničky, aby se dobře rozležela. Pak do kůže ryb udělejte několik zářezů a důkladně do nich vetřete marinádu, zbylou potřete kůži.
- Troubu předehřejte na 160 °C. Plech potřete olejem, rozložte na něj plátky citronu a limety, na ně položte připravené ryby a pečte je 35 až 40 minut. Ryby by se měly spíš dusit a jejich kůže by neměla být vysušená.
Červené pražmičky po indicku Zdroj: Johana Pošová