zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Černé duše
Autor: archiv Billa Černé duše

Černé duše

Hodnoceno: 0x
Někomu se to může zdát divné, ale kdo jednou ochutnal, už nechce jinak... Ano, do tohoto cukroví se přidává sádlo! A právě to zařídí, že cukroví je krásně jemné a křehké a přitom vůbec nechutná po vepřovém :)
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Sádlo nechte povolit ve vodní lázni a smíchejte se všemi sypkými ingrediencemi. Těsto rozválejte a vykrajujte malá kolečka, uprostřed udělejte koncem vařečky důlek, do něhož vložte marmeládu.
  2. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 15–20 minut. Cukroví nechte na plechu vychladnout. Kdybyste ho přendavali za tepla, rozdrobilo by se.
  3. Duše pečte minimálně týden před konzumací, aby se stihly rozležet a změknout.

reklama