Suroviny
- vlašské ořechy 100 g
- čekanka (bílá ) 1 puk
- čekanka (červená radicchio) 1/2 puku
- bazalka (bazalkové lístky) 1 velká hrst
- výhonky z hrášku 125 g
- hruška (velké zralé pevné ) 2 ks
- sýr provolone (nakrájený na trojúhelníčky) 150 g
Dresink
- červený vinný ocet 1 lžíce
- balzamikový ocet (zralý ) 2 lžičky
- olej (z vlašských ořechů) 3 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy na plechu rozprostřete a pečte 10 minut, dokud nezačnou vonět. Předtím než je nahrubo namelete, je nechte vychladnout.
Poté si připravte dresink. V misce smíchejte sůl, červený vinný ocet a balzamikový ocet. Míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Přikapejte oba typy oleje a důkladně zamíchejte. Dochuťte pepřem.
Hrušky zbavte jadřinců a nakrájejte na čtvrtiny. Poté je naaranžujte navrch spolu se sýrem a ořechy. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.