Suroviny
- vlašské ořechy 100 g
- bílá čekanka 1 puk
- červená čekanka radicchio 1/2 puku
- bazalkové lístky 1 velká hrst
- hráškové výhonky 125 g
- velké zralé pevné hrušky 2 ks
- sýr Provolone, nakrájený na trojúhelníčky 150 g
Dresink
- červený vinný ocet 1 lžíce
- zralý balzamikový ocet 2 lžičky
- olej z vlašských ořechů 3 lžíce
- Olivový olej 1 lžíce
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy na plechu rozprostřete a pečte 10 minut, dokud nezačnou vonět. Předtím než je nahrubo namelete, je nechte vychladnout.
Poté si připravte dresink. V misce smíchejte sůl, červený vinný ocet a balzamikový ocet. Míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Přikapejte oba typy oleje a důkladně zamíchejte. Dochuťte pepřem.
Hrušky zbavte jadřinců a nakrájejte na čtvrtiny. Poté je naaranžujte navrch spolu se sýrem a ořechy. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.