návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čekankový salát s hruškou, ořechy a sýrem Provolone

Hodnoceno: 0x
4-5 porce
do 30 minut
Čekankový salát s hruškou, ořechy a sýrem Provolone
Autor: Kuchařka Oleje Čekankový salát s hruškou, ořechy a sýrem Provolone
Provolone je sýr vyráběný z kravského mléka, pochází z jihu Itálie. Má lehce uzenou chuť a hladkou texturu. Mezi 2. a 3. měsícem je sýr jemně žlutý. Tím, jak zraje, jeho barva postupně tmavne. Místo sýru Provolone můžete použít také zralý kozí sýr.

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy na plechu rozprostřete a pečte 10 minut, dokud nezačnou vonět. Předtím než je nahrubo namelete, je nechte vychladnout.

Poté si připravte dresink. V misce smíchejte sůl, červený vinný ocet a balzamikový ocet. Míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Přikapejte oba typy oleje a důkladně zamíchejte. Dochuťte pepřem.

Hrušky zbavte jadřinců a nakrájejte na čtvrtiny. Poté je naaranžujte navrch spolu se sýrem a ořechy. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.

Čekankový salát s hruškou, ořechy a sýrem Provolone  Foto: Čekankový salát s hruškou, ořechy a sýrem Provolone , Foto: Kuchařka Oleje

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.