Suroviny
- candát 4 filety
- olivový olej 2 lžíce
- máslo 3 lžíce
- anglická slanina 120 g
- česnek 1 stroužek
- ledový salát (salátová srdíčka) 2 ks
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Filety osolte a opepřete.
- Rozpalte pánev, nalijte do ní olej a přidejte 2 lžíce másla. Do pánve vložte candáta, opékejte ho asi 2 minuty po každé straně a maso při tom přelévejte tukem. Filety přendejte do pekáčku a dopečte asi 4 minuty.
- Mezitím osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu na pánvi po rybě, asi 2 minuty. Přidejte oloupaný a nasekaný česnek, na osminky nakrájená srdíčka salátu a poslední lžíci másla. Už jen krátce prohoďte v másle, zalijte citronovou šťávou a podávejte s rybou.