Najděte si recept
Na co máte chuť?

Buřtguláš s vejci a noky
Kvalitní buřt je základem této "chalupové klasiky". A když ji ještě vylepšíte vejcem a noky, ostatní členové rodiny vám budou líbat ruce! :)
do 1 hodiny
4 porce
Článek
22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?
Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Suroviny (4 porce)
- buřty 4 ks
- vepřové sádlo 1 lžíce
- Šalotka 4 ks
- středně velké brambory, typ B 8 ks
- vejce vařená natvrdo 4 ks
- sladká paprika 1 lžíce
- sušená majoránka 1 lžíce
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
- pečivo (volitelné)
Noky:
- Vejce 1 ks
- plnotučné mléko 100 ml
- Sůl
- hrubá mouka nebo krupice na zahuštění
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na sádle orestujte nasekané šalotky, přidejte na menší kousky nakrájené buřty.
- Orestujte a poté zasypte paprikou, vmíchejte na kostičky nakrájené brambory.
- Zalijte přibližně jedním litrem vody, přidejte sušenou majoránku, sůl a pepř a vařte, dokud nebudou brambory měkké, trvá to asi 20 minut. Měly by být trošku rozvařené, škrob pomůže polévku zahustit.
- Uvařte vejce natvrdo, nakrájejte na kostičky a vmíchejte do buřtguláše.
- Noky: V hrnku smíchejte jedno vejce s mlékem, solí a zahustěte moukou nebo krupicí tak, aby vzniklo husté těstíčko.
- Lžičkou tvarujte noky a vařte v polévce asi 10 minut, neměla by být v nich cítit mouka. Hotový buřtguláš ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte třeba s pečivem.
Slepičárna blog
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.