návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Buřtguláš s vejci a noky

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Buřtguláš s vejci a noky
Autor: Slepičárna blog Buřtguláš s vejci a noky
Kvalitní buřt je základem této "chalupové klasiky". A když ji ještě vylepšíte vejcem a noky, ostatní členové rodiny vám budou líbat ruce! :)

Článek

Špekáčky na černém pivu Foto:

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...

Postup

  1. Na sádle orestujte nasekané šalotky, přidejte na menší kousky nakrájené buřty.
  2. Orestujte a poté zasypte paprikou, vmíchejte na kostičky nakrájené brambory.
  3. Zalijte přibližně jedním litrem vody, přidejte sušenou majoránku, sůl a pepř a vařte, dokud nebudou brambory měkké, trvá to asi 20 minut. Měly by být trošku rozvařené, škrob pomůže polévku zahustit.
  4. Uvařte vejce natvrdo, nakrájejte na kostičky a vmíchejte do buřtguláše.
  5. Noky: V hrnku smíchejte jedno vejce s mlékem, solí a zahustěte moukou nebo krupicí tak, aby vzniklo husté těstíčko.
  6. Lžičkou tvarujte noky a vařte v polévce asi 10 minut, neměla by být v nich cítit mouka. Hotový buřtguláš ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte třeba s pečivem.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz