Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bulharský jehněčí kebab

4 porce
do 1 hodiny
Bulharský jehněčí kebab
Bulharský jehněčí kebab Autor: archiv Gurmet
To nejjednodušší bývá často nejlepší, jako tenhle špíz!
Reklama

Suroviny (4 porce)

Marináda:

Omáčka k masu:

Reklama

Postup

  1. MARINÁDA: Do misky nalijte jogurt, přidejte prolisovaný česnek, olivový olej, osolte a opepřete. Maso nakrájejte na kostky, ty vložte do jogurtu, dobře je promíchejte a nechte několik hodin (nejlépe přes noc) marinovat.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C. Marinované maso navlékejte na špízové jehly (nebo špejle) střídavě s oloupanými cibulkami a cherry rajčátky. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj špízy. Zakapejte je olejem, vložte do trouby a pečte asi 30 minut doměkka.
  3. OMÁČKA K MASU: Jogurt nalijte do misky a přidejte do něj nasekané kapary, mírně osolte (kapary jsou samy o sobě dost slané) a dobře promíchejte. Špízy podávejte s omáčkou a pečivem.
  4. Prima tip: Litr mléka svařte téměř k bodu varu. Až zchladne na 40 °C, přimíchejte do něj 3 lžíce jogurtu. Zakryjte pokličkou, zabalte do deky a nechte 24 hodin odpočívat. Získáte tak skvělý domácí jogurt.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama