Suroviny
- vařené brambory granaille 600 g
- cibule 2 ks
- jarní cibulka (jarní cibulky) 3 ks
- rajčata (cherry rajčátka) 200 g
- olivový olej
- česnek 6 stroužků
- sušený tymián (tymián)
- rozmarýn
- oregano
- konzervovaný tuňák (např. Rio Mare Leggero) 3x 60 g
- čerstvý kravský sýr (např. mozzarella)
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
- rukola
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte na klínky, jarní cibulku na kolečka, uvařené brambory na půlky.
- V pánvi opečte na oleji cibuli a jarní cibulku dosklovata, přidejte na plátky krájený česnek, krátce zarestujte, přidejte brambory, sekané bylinky a natrhaného tuňáka. Osolte a přendejte do pekáčku. Poklaďte rajčátky a trhaným sýrem.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20 minut.
PRIMA TIP: Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte www.riomare.cz.
Brambory zapečené s tuňákem, cibulkou, rajčátky a sýrem Zdroj: Rio Mare