Suroviny
- brambory (vařené brambory granaille) 600 g
- cibule 2 ks
- jarní cibulka 3 ks
- cherry rajčata 200 g
- olivový olej
- česnek 6 stroužků
- sušený tymián
- rozmarýn
- oregano
- tuňák (konzervovaný tuňák (např. Rio Mare Leggero)) 3x 60 g
- sýr (čerstvý kravský sýr (např. mozzarella))
- rukola
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte na klínky, jarní cibulku na kolečka, uvařené brambory na půlky.
- V pánvi opečte na oleji cibuli a jarní cibulku dosklovata, přidejte na plátky krájený česnek, krátce zarestujte, přidejte brambory, sekané bylinky a natrhaného tuňáka. Osolte a přendejte do pekáčku. Poklaďte rajčátky a trhaným sýrem.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20 minut.
PRIMA TIP: Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte www.riomare.cz.