návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bavorská vepřová pečeně

Hodnoceno: 2x
6 porcí
nad 2 hodiny
Bavorská vepřová pečeně
Autor: kuchařka Maso Bavorská vepřová pečeně
Oblíbená německá pečeně s kmínem a pořádnou porcí česneku chutná nejlépe, podává-li se se zelím.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů. Ostrým nožem na několika místech lehce nařízněte kůži. V misce smíchejte kmín, papriku, sůl, pepř a polovinu oleje a dvěma třetinami této směsi potřete maso.
  2. Na pekáč dejte cibuli, mrkev, brambory a česnek a pokapejte zbývajícím olejem a kořenicí směsí. Do pekáče vložte maso tučnou stranou nahoru.
  3. V troubě pečte maso a zeleninu 3–4 hodiny nebo tak dlouho, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne 65 stupňů. Pokud je třeba, podlévejte vývarem, aby se zelenina příliš nevysušila.
  4. Vyjměte z trouba a nechte nejméně 5 minut odpočívat. Podle chuti podávejte současně se zeleninou z pekáče.

VARIANTA: Bavorská hovězí pečeně

Místo plece použijte hovězí zadní maso. Na marinádu použijte místo kmínu 2 lžíce drceného nového koření a místo papriky 1 lžíci chilli pasty. Připravte podle receptu a podávejte s pečenou zeleninou.

Maso Foto:

Maso

Nichola Fletcherová

Naučte se porcovat – Zdokonalte se v přípravě masa – Vyzkoušejte přes 300 receptů

Tato kniha vás naučí, jak poznat různé kusy špičkového masa a následně je přetvořit v dokonalé a chutné recepty.

Připravte si více než 300 mezinárodních pokrmů z vepřového, hovězího, jehněčího či ze zvěřiny, například pomalu pečené vepřové ramínko, jehněčí kýtu na víně a thajské červené kari s kachním masem.

Vydalo nakladatelství IKAR.