zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky
Autor: My Cooking Diary Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky

Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky

Hodnoceno: 3x
I během chladnějších měsíců si můžete bez problému dopřát salát, jen je třeba volit vhodné ingredience, které dostatečně zasytí. Tento barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky je výživný a hravě zastane i hlavní jídlo.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si zeleninu k pečení.
  2. Brambory omyjte a rozkrájejte na poloviny nebo čtvrtiny – záleží na jejich velikosti.
  3. Kapustičky očistěte od zvadlých nebo žlutých lístků, pokud nějaké jsou, případně odkrojte větší nebo nehezký košťál. 
  4. Rozkrájejte kapustičky na poloviny, ty menší můžete nechat.
  5. V míse smíchejte brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte.
  6. Vše přendejte do pekáče a dejte do trouby péct na cca 30 minut doměkka a dozlatova. 
  7. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience dohromady a dochuťte podle sebe. Pokud je příliš hustá, klidně ji malinko nařeďte vodou.
  8. Hrušku nakrájejte na kostičky a petrželku nasekejte nahrubo.
  9. Upečenou zeleninu nechte jenom lehce vychladnout a přimíchejte k ní špenát, hrušku, borůvky, brusinky a oříšky (pro výraznější chuť oříšků je můžete lehce opéct na suché pánvi).
  10. Na závěr salát přelijte připravenou zálivkou a podávejte.
Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky
Autor: My Cooking Diary Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky

reklama

My Cooking Diary 2
Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila. 

www.mycookingdiary.cz