Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky
Zdroj: My Cooking Diary
Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky
Zdroj:
My Cooking Diary
I během chladnějších měsíců si můžete bez problému dopřát salát, jen je třeba volit vhodné ingredience, které dostatečně zasytí. Tento barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky je výživný a hravě zastane i hlavní jídlo.
Postup přípravy
-
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si zeleninu k pečení.
-
Brambory omyjte a rozkrájejte na poloviny nebo čtvrtiny – záleží na jejich velikosti.
-
Kapustičky očistěte od zvadlých nebo žlutých lístků, pokud nějaké jsou, případně odkrojte větší nebo nehezký košťál.
-
Rozkrájejte kapustičky na poloviny, ty menší můžete nechat.
-
V míse smíchejte brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte.
-
Vše přendejte do pekáče a dejte do trouby péct na cca 30 minut doměkka a dozlatova.
-
Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience dohromady a dochuťte podle sebe. Pokud je příliš hustá, klidně ji malinko nařeďte vodou.
-
Hrušku nakrájejte na kostičky a petrželku nasekejte nahrubo.
-
Upečenou zeleninu nechte jenom lehce vychladnout a přimíchejte k ní špenát, hrušku, borůvky, brusinky a oříšky (pro výraznější chuť oříšků je můžete lehce opéct na suché pánvi).
-
Na závěr salát přelijte připravenou zálivkou a podávejte.
Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky 2
Zdroj: My Cooking Diary
Barevný zimní salát s pečenou zeleninou, ovocem a oříšky 2
Zdroj:
My Cooking Diary