návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Banán s čokoládovo-kokosovou omáčkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Banán s čokoládovo-kokosovou omáčkou
Autor: isifa.com Banán s čokoládovo-kokosovou omáčkou
Zkaramelizované banány se dokonale snoubí s chladivou kokosovou zmrzlinou. Neodolatelný šmrnc tomuto dezertu dodá výtečná omáčka z kokosu a čokolády.

Postup

  1. Omáčka: Do hrnce dejte kokosové mléko, cukr a vanilkový extrakt a na střední teplotě míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směs přiveďte do varu a pak ji odstavte. Vhoďte do ní nalámanou čokoládu a směs vyšlehejte do hladka. Dejte stranou.
  2. Vysypte cukr do pánve a jemně ho zhřívejte, až se rozpustí a dostane zlatavou barvu (občas dokola zamíchejte, abyste cukru pomohli při jeho tavení). Přidejte máslo a míchejte dřevěnou vařečkou, až vytvoříte hladký karamel.
  3. Oloupejte banány, podélně je rozřízněte a přidejte je do pánve. Opékejte je několik minut po obou stranách, záleží na tom jak jsou vyzrálé, dokud nezkaramelizují.
  4. Položte banány na jednotlivé talíře, přelijte je trochou karamelu, dejte na každý kopeček zmrzliny, přelijte čokoládovo-kokosovou omáčkou. Posypete opraženým kokosem.

Banán s čokoládovo-kokosovou omáčkou Foto: isifa.com

Banán s čokoládovo-kokosovou omáčkou, Foto: isifa.com