Najděte si recept
Na co máte chuť?

Asijský stir-fry s lososem
Inspirujte se asijskou kuchyní a vařte rychle a zdravě! V tomto případě si navíc vystačíte s minimem surovin. Stačí osmahnout rybu (nebo kuřecí či hovězí maso), zeleninu podle chuti a přidat nudle.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V mělké misce smíchejte teriyaki omáčku s nastrouhanou kůrou z limetky. Vložte filety z lososa, důkladně je omáčkou obalte a nechte asi 10 minut marinovat.
- Rozehřejte wok nebo pánev na střední teplotu a nalijte 1 lžíci rostlinného oleje. Shrňte trochu přebývající marinády z lososa, pak filety vložte do oleje a opékejte 2–3 minuty z každé strany, pak je vyjměte a odložte stranou.
- Nudle uvařte podle návodu na obalu. Mezitím přidejte do woku zbylou marinádu spolu se zeleninou a smažte 3–4 minuty.
- Uvařené nudle slijte, nechte okapat a potom vmíchejte do woku. Navrch položte velké kousky lososa.
- Pokapejte limetkovou šťávou a podávejte horké s sójovou omáčkou pro dochucení.
Asijský stir-fry s lososem. Foto: isifa.com