Suroviny
- kuřecí vývar 500 ml
- kokosové mléko (malá plechovka) 1 ks
- loupaná rajčata (krájená a v plechovce) 2 ks
- kuřecí prsa 1 ks
- rýžové nudle 100 g + 500 ml (nebo 500 ml passaty)
- chilli
- citronová šťáva (dle chuti)
- sůl
Postup přípravy
- Pokrájejte kuřecí maso na plátky, jarní cibulku na tenká kolečka či půlkolečka, vymačkejte si šťávu z citronu, otevřete plechovky rajčat, odvažte si nudle a můžete začít.
- Do většího hrnce nalijte kuřecí vývar. Ihned přidejte obě plechovky rajčat pokrájených na kostičky.
- Přilijte šťávu z 1/2 citronu, dále přidejte trochu chilli, osolte a přilijte malou krabičku nebo plechovku kokosového mléka.
- Nudle dle návodu zalijte horkou vodou. Polévku nechte lehce pobublávat a rozpalte si na další plotýnce pánev. Na tu přidejte trochu olivového oleje a kuřecí maso, které předem osolte.
- Orestované a zlatavé kuře přidejte do polévky. Minutku provařte a můžete podávat. Do misky vložte nudle a jarní cibulku a celé to zalijte polévkou. Pro zájemce přidejte ještě trošku chilli.