Suroviny
- čerstvý sýr 250 g
- drcený kmín 1 lžička
- sušenky (slané sušenky nebo krekry) 1 balení
- sůl 1/4 soli
Na obalení
- jedlé květy (květy chrpy modré, měsíčku lékařského, aksamitníku rozkladitého, yzopu lékařského)
- cibule (květy cibule kuchyňské (rozebrané na korunní lístky a jednotlivá kvítka))
- kulinární popel
Odkaz
Propadněte kouzlu jedlých květin
V našem speciálu najdete široký přehled jedlého kvítí i býlí a k tomu spoustu receptů pro všechny kytkožrouty!
Postup přípravy
- Čerstvý sýr rozmělněte v mističce vidličkou, zamíchejte do něj sůl a kmín a v dlaních vyvalujte kuličky.
- Kvítka a popel nasypte do samostatných malých mističek a kuličky v nich obalujte. Podávejte na malých sušenkách jako luxusní aperitivní chuťovku jen nejdražším hostům, protože jen jim chcete věnovat tolik pečlivé práce a času.