Suroviny
- čerstvý kravský sýr
- Slanina
- Cibule
- Česnek 3 stroužky
- Sůl
- Pepř
Na těsto
- hladká mouka 400 g
- Voda 1 dcl
- droždí 3/4 kostky
- Olivový olej 1 lžíce
- Sůl
Postup přípravy
- Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej a vypracujte těsto.
- Přikryjte ho fólií a nechte hodinu kynout v lednici.
- Mezitím rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninu a cibuli.
- Do čerstvého sýru přidejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku.
- Vykynuté těsto rozválejte, přendejte na plech, potřete ochuceným sýrem a posypte směsí cibule a slaniny.
- Plech dejte do rozehřáté trouby a pečte asi 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenicí bílého vína.