Těsto
- hladká mouka 400 g
- voda 100 ml
- droždí 3/4 kostky
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
Připravte alsaský cibulový koláč podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej a vypracujte těsto.
Přikryjte ho fólií a nechte hodinu kynout v lednici.
Mezitím rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninu a cibuli.
Do čerstvého sýru přidejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku.
Vykynuté těsto rozválejte, přendejte na plech, potřete ochuceným sýrem a posypte směsí cibule a slaniny.
Plech dejte do rozehřáté trouby a pečte asi 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenicí bílého vína.