Suroviny
- uzená kýta 5 kusů
- hořčice 1 lžíce
- pepř 1 špetka
- cibule 3 kusy
- eidam 200 g
- vejce 2 kusy
- hladká mouka 1 dávka
- strouhanka 1 dávka
- olej 1 dávka
- špejle 5 kusů
Postup přípravy
1
Uzené maso si nejprve asi 20 minut povaříme, aby bylo měkké
Vychladlé nakrájíme na větší plátky a ještě na čtverce nejlépe asi 5 x 5 cm
Ještě jemně osolíme a opepříme ze všech stran, každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí
Sýr eidam si nakrájíme na stejné čtverce, cibuli na tlustší plátky ale opatrně, aby se kolečka nerozpadla
Připravíme si špejle a na ně střídavě napichujeme maso, sýr, cibuli - naložíme asi přes půl špejle, můžeme ještě potřít hořčicí
Poté špíz pečlivě obalíme v trojobalu, aby nám sýr nevytekl
Smažíme zprvu zprudka, pak při střední teplotě až do zlatova
2
Podáváme s vařenými brambory, rozšťouchanými s máslem a restovanou cibulkou
Ozdobíme petrželí a zeleninovou oblohou