Suroviny
- žampiony 300 g
- šalotka 2
- česnek 2 stroužky
- kečup 1 PL
- rajský protlak 1 PL
- hořčice 2-3 ML
- mletá sladká paprika 1 ML
- worcesterová omáčka 1 ML
- tabasco pár kapek
- mletý kmín
- olej 2 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Očištěné žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zpěnit 1 cibuli a česnek. Přidáme žampiony, sůl, pepř a kmín a protlak. Dusíme do odpaření tekutiny a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí přidáme druhou cibuli, hořčici, tabasco, worcester, papriku, lžičku olivového oleje a dochutíme. Podáváme s topinkami potřenými česnekem a na konec sypané pažitkou. V odlehčené variantě s toasty.
Autor receptu: Klára Kotábová