Head
- hovězí kosti
- hovězí maso
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- celer 1/4 ks
- masox 1 ks
- sůl
- pepř
- bobkový list
Postup přípravy
- Maso se solí, pepřem, masoxem, bobkovým listem a novým kořením vložíme do papiňáku. Do vody přidáme ostatní ingredience (kromě nudlí) a necháme vařit nejméně dvě hodiny. Pak maso a zeleninu nakrájíme a přidáme nudle, které se povařily v osolené vodě zvlášť, a můžeme podávat.
- Domácí nudle: Do mističky dáme asi 200 g hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na kuchyňskou linku, podsypáváním moukou a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme oschnout, placku nařežeme na pruhy, které dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.