Suroviny
- vejce 3 ks
- cukr krupice 250 g
- tvaroh 250 g
- polohrubá mouka 250 g
- prášek do pečiva
- rostlinný olej 1 dl
- kakao 1 lžíce
- jahody (Čerstvé nebo mražené)
Postup přípravy
- Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.
- Formu na bábovku vytřeme, vysypeme moukou a vlijeme do ní 2/3 těsta. Těsto rovnoměrně poklademe jahodami (zmražené nerozmrazovat!).
- Zbylé těsto promícháme s kakaem a přidáme na jahody. Pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C asi 50 minut.
- Necháme vystydnout ve formě, aby se bábovka nesrazila.
Autor receptu: Jana Hanušová