Suroviny
Postup přípravy
- Do větší mísy vsypeme prosátou hladkou mouku, zalijeme ji vlažným mlékem, smetanou, přidáme oddělené žloutky od bílků, vanilkový cukr a sůl. Vše rozmíchejte do hladké směsi. Takto připravené těsto nechte 20 minut odležet při pokojové teplotě. Mezitím si připravte z bílků pevný sníh a smíchejte opatrně s připraveným těstem. Na pánvi rozehřejte máslo a těsto nalijte na pánev tak, aby tloušťka nebyla vyšší než 1,5 cm. Opečte dozlatova z obou stran. Ještě na pánvi ho pomažte máslem a pěkně natrhejte. Kousky pocukrujte domácím vanilkovým cukrem či moučkovým cukrem, přelijte kapkou domácího vaječného likéru a horkými malinami.
- Na horké maliny si v hrnci necháme rozpustit máslo a do něj přidáme cukr krystal, který zkaramelizujeme, přisypeme maliny a velice opatrně mícháme, přidáme čerstvou citrónovou šťávu a ohříváme. Nakonec přilijeme griotku a přihřejeme.