Suroviny
- telecí líčka 1,2 kg
- celer 1/2
- petržel 2
- mrkev 4
- cibule 2
- česnek
- petržel
- pepř
- koření nové koření
- bobkový list
- červené víno
- vývar
- omáčka
- brambory
- máslo
- mléko
- sůl
Postup přípravy
- Líčka umyjeme a očistíme, osolíme, opepříme a poté je osmažíme z obou stran, aby se zatáhla. Maso vytáhneme, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, pak cibuli a česnek. Když máme opraženou zeleninu, líčka vrátíme, zalijeme vínem a necháváme dusit. Když se víno odpaří, na třetinu přidáme vývar a dusíme další dvě hodiny. Podáváme s bramborovou kaší ozdobené zelenou petrželí.
- Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a vyšleháme spolu s máslem a mlékem dohladka.