Suroviny
- telecí koleně 6 ks
- cibule 1 ks
- bílé víno 500-700 ml
- krájená rajčata 1 kus
- rýže 200 g
- šalotka 2-3 ks
- máslo 60-80 g
- parmezán
- olivový olej
- šafrán
- sůl
Postup přípravy
- Maso osmahneme dozlatova na pánvi, ve výpeku doděláme cibuli provařenou s vínem, hodíme do pekáče, přidáme krájená rajčata a dáme do trouby na 160 °C a pečeme 2 hodiny.
- Rýži osmahneme na olivovém oleji, vyvaříme s vínem, přidáme šafrán. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme rýži a ze všech stran orestujeme. Zalijeme vínem a necháme odpařit, osolíme a opepříme. Přidáme šafrán a proléváme vývarem, dokud není rýže al dente (cca 18 minut). Na závěr můžeme vmíchat kousek másla a přidat parmezán, promícháme a ihned servírujeme.