Focaccia
- hladká mouka 1,2 kg
- voda 500 ml
- kvasnice 1 balíček
- cukr 1 PL
- sůl 3/4 PL
- rozmarýn 2-3 snítky
- olivový olej 80 g
Hovězí tartar
Postup přípravy
- Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme kynout hodinu. Poté na plech dáme pečicí papír, potřeme olejem a rozprostřeme těsto, zakryjeme a necháme 20–30 minut kynout. Prsty uděláme díry do těsta, potřeme olivovým olejem, posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.
- Troubu si předehřejeme na 230 °C, dáme péct na 5 minut, poté vyndáme, potřeme olejem, posypeme solí, poté vrátíme do trouby, ztlumíme na 220 °C a pečeme 3 minuty. Vyndáme a opět potřeme olivovým olejem. Podáváme s hovězím tartarem. Do mletého hovězího masa přidáme nakrájená sušená rajčata, dochutíme dle chuti.
Autor receptu: Adam Smilek