Suroviny
- salát 1 ks
- salát 1 ks
- rajče 1 ks
- řepa 1 ks
- sýr 1 ks
- kuřecí maso 1 ks
- bageta 1 ks
- balzamikový ocet 2 PL
- pomeranč 1
- citron 1
- olivový olej 1 PL
- med 1 ML
Postup přípravy
- Vařenou řepu nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si marinádu ze dvou lžic balsamica, medu, lžičky citronové šťávy, lžičky pomerančové šťávy a lžíce olivového oleje. Vše důkladně promícháme a potřeme každý plátek řepy zvlášť. Kuřecí maso nakrájíme na malinké kostičky a den předem naložíme do česneku, soli, pepře a olivového oleje. Maso vyklopíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme. Na stejné pánvi opečeme krutony, které jsme nakrájeli z bagety.
- Do misky si připravíme mix salátů, ledový salát a na kostičky nakrájený balkánský sýr, promícháme. Rozdělíme na talíře. Na salát poklademe cherry rajčátka rozkrájená na čtvrtky. Takto připravený salát dozdobíme krutony a kuřecím masem. Řepu dáme na kraj talíře.