Řízečky
- cibule - -
Bramborový salát
- okurky - -
Postup přípravy
- Bramborový salát připravujeme podle klasického způsobu s danými ingrediencemi. Předvařené brambory i zelenina je nakrájena najemno. Vše je potřeba dobře dochutit a promíchat. Dáme vychladit do lednice.
- Na 4–5 hodin namočíme červenou čočku. Nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova a přidáme tofu, tempeh, majoránku, oregano, tymián, kmín, česnek a houby. Dochutíme solí a pepřem. Čočku rozmixujeme do hrubší konzistence. Promícháme s orestovanou cibulkou a kořením, přidáme koriandr. Do směsi přidáme strouhanku a vytvoříme karbanátky. Karbanátky obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme na rostlinném oleji. Podáváme se zauzeným tempehem, dozdobíme jarní cibulkou.