Head
Těsto
Krém do rolády
- tvaroh 1 vanička
Krém k podávání
- olej 100 g
Na dohotovení
Postup přípravy
Na těsto na roládu si oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a pak vyšleháme i žloutky s cukrem. Poté postupně přidáváme mouku a kakao, nakonec jen lehce přidáme sníh z bílku. Těsto pečeme deset minut na pečicím papíru v troubě zahřáté na 170°C, po upečení zarolujeme pomocí vlhké utěrky. Těsto potřeme libovolným džemem (jahoda, ostružina, malina, třešně aj.). Na džem rozetřeme máslový krém a roládu zarolujeme. Dáme uležet do chladu.
Poté si připravíme lehký krém: tvarohy ušleháme s proteinem, kokosovým olejem a medem. Necháme vychladnout. Na dozdobení si připravíme jahody namáčené v čokoládě.