Head
- zakysaná smetana 1 ks
Náplň
- vanilkový cukr 1 ks
Head
- vejce 5 ks
- citronová kůra 0.5 lžičky
- solamyl 2 lžíce
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně do něj vmícháváme žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešleháme, směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dáme na 10 minut do trouby. Horký plát překlopíme na utěrku, sejměme papír a srolujeme.
Smetanu vyšleháme dotuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vlažné těsto rozvineme, potřeme smetanovou směsí a opět zatočíme, dáme vychladit do lednice aspoň na tři hodiny.