Ciabatta
- droždí 20 g
Capresse
- rajče ks
Ciabatta
- cukr špetka
Capresse
Ciabatta
- hladká mouka 400 g
- olivový olej 3 lžíce
- olivy ks
- rajče ks
Postup přípravy
Capresse: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a rozvrstvíme na talíř. Trochu osolíme, navrch dáme několik lístků rukoly a pokapeme balzamikovým octem.
Ciabatta: Z droždí, cukru a části teplé vody připravíme kvásek. Okapané olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. Mouku prosejeme. Do mísy vložíme prosátou mouku, sůl, olej, zbytek teplé vody a kvásek. Vše řádně promícháme a na pomoučněném vále zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto zaprášíme moukou a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout.
Těsto pak rozdělíme na dva stejné kusy a vyválíme na placky 30 x 15 cm. Poklademe je nakrájenými olivami a každou placku v polovině přeložíme. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je olivovým olejem a necháme ještě 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 220 stupňů a ciabatty pečeme asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout.