Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- mrkev 100 g
- pórek 200 g
- zelí 100 g
- červená paprika 1
- česnek 10
- víno 100 ml
- chilli
- čekankový sirup
- rýžový olej 150 ml
- tapioková mouka
- kuřecí bujón
- celer 1 kg
- cibule 1
- olej 50 ml
Postup přípravy
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, potřeme chilli a necháme proležet. Do mističek si připravíme zeleninu, kterou při úpravě budeme přidávat v pořadí podle tvrdosti zeleniny.
- Na pánvi rozpálíme rýžový olej a vkládáme na nudličky nakrájená prsíčka obalená v tapiokové mouce. Dále přidáme zeleninu v pořadí: česnek, mrkev a zelí, pórek, kapie. Přidáme čekankový sirup, suché bílé víno a domácí bujón.
- Příloha: Celer nakrájíme na kostky a nasekáme na velikost rýže. Vložíme do vařící, osolené vody a necháme minutu projít varem. Ihned scedíme a necháme důkladně vykapat vodu. Připravíme si cibuli, kterou osmahneme na oleji, celer přidáme až těsně před podáváním přílohy.